Doften av välbefinnande…

Posted by on Apr 15, 2015 in Okategoriserade | No Comments

Du kan inte alltid styra det som händer omkring dig och du kanske heller inte kan ro för hur du känner precis när det  händer, men däremot kan du bestämma  hur du vill se på det,hur du ska hantera det och hur du ska låta det påverka dig i fortsättningen. Om du alltid gör som du brukar så blir det säkerligen som det alltid brukar . Men om du är trött på att det alltid blir likadant jämt och vill att det ska bli en ändring…ja, då måste du ju ändra på något.

Börja med att tänka att du alltid har ett val. Hur f-n kan man säga att man alltid har ett val tänker du säkert nu? Ja , jag säger det. Jag upprepar: Jag kanske inte kan påverka att något tragiskt eller roligt händer mig men jag kan välja hur jag vill se på det,vad jag ska göra med det och hur det ska påverka/styra mitt liv i fortsättningen. Hur ska jag se på detta? Hur ska jag låta det påverka mig? Det kan vara väldigt svårt och det krävs kanske både styrka och mod men det går faktiskt att styra sina tankar och handlingar. Har du lätt för att glömma bort det? Skriv ner det och titta på det ofta. Tänk annorlunda för att sen kunna agera på ditt eget sätt men med en ny syn och vinkling som gynnar dig själv mycket bättre.För när du mår bra så skiner det om dig och då börjar det även skina på de du har omkring dig.

Allt blir betydligt enklare om man sätter sitt  eget välbefinnande i centrum. En fördel med att bli äldre är att man struntar mer och mer i vad andra människor ska tänka och tycka. Det viktigaste är att man själv vet att man har gjort det som känns rätt och att man har gjort det med välvilja. Och vet man att man har gjort något fel  får man antingen svälja skiten och må  dåligt vilket kan lukta illa väldigt länge …. ELLER OCKSÅ: Svälja sin stolthet,spola ner skiten där den ska vara , lära sig något av sitt misstag och göra det som behövs för att lätta på trycket och få känna doften av lycka och välbefinnande.Den doften är ju så mycket godare gott folk. 

IMG_3614

 

Leave a Reply