Polis Polis Potatisgris

Posted by on Mar 31, 2015 in Mat | No Comments

Idag fick vi på morgonmötet gästbesök av en mycket trevlig konstapel . Av någon anledning,vilken jag just i detta ögonblick inte kommer ihåg, började han prata om potatisar. Hur man kokar tre potatisar i mikrovågsugn på 6-7 minuter. Efter den beskrivningen kunde jag inte hålla mig längre & var tvungen att fråga: Är det därifrån Polis Polis Potatisgris kommer? ;)  Hursomhelst…väl hemma kunde jag ju inte släppa det där med potatisarna. Jag var tvungen att göra experimentet. Experimentet fick bli en jämförelse: Att koka tre potatisar i en vanlig kastrull på induktionshäll VS polisens sätt att koka i mikrovågsugn. Nedan följer resultatet gott folk. Check it out :

För att det ska bli riktigt rättvist så var jag ju tvungen att välja ut tre potatisar, till de olika koksätten,som väger exakt lika mycket. Jag hittade rätt potäter directly.IMG_0357[1]Enligt polisen ska man ha tre potatisar i en liten glas-skål och bara pyttelite vatten i skålen. Strö på lite salt överst. Ett glasfat över och sen in i micron i 6-7 minuter. Jag tog 7 minuter bara för att.IMG_0358[1]Tog fram min minsta kastrull (vilket kanske inte är helt rättvist eftersom det säkerligen finns mindre som skulle passat bättre för detta experiment , men nu är det så och det är bara att gilla läget). Jag fyllde kastrullen med vatten så potatisarna täcktes precis. Undantagsvis valde jag att hälla i varmt kranvatten bara för att det inte skulle bli för  fuskigt för ”glaspotäterna”. Strödde över lite salt(vet ej varför egentligen),satte på locket och högsta värmen för uppkok. OBS! Satte igång spisen & micron exakt samtidigt.(Gäller att ha långa armar)IMG_0363[1]Efter exakt 7 minuter var koktiden slut. Mirakel! Potatisarna i glas-skålen var helt perfekta & färdigkokta. Det var som f-n! Den polisen kunde potatisar minsann! Potatisarna i kastrullen var stenhårda fortfarande. Jag tog beslutet att fortsätta koka dem . Sammanlagt tog det 22 minuter för de ”klassiska” potatisarna att koka i vanlig kastrull. ”Micropotatisarna” var klara efter endast 7 minuter. Nu är jag verkligen inte något fan av att laga mat i mikrovågsugn. Använder bara micron när jag måste värma något fort ibland. Föredrar faktiskt annars spis & ugn. Men OM man nu är jätte-sugen på just tre potatisar och bara råkar ha 7 minuter på sig att fixa dem så säger jag:Kör bara!

Nu var jag idag inte alls sugen på varken klassiska eller moderna potatisar, så jag dissade dem & tog mig ytterligare några minuter för att laga något som ger mig mer sug & energi. 1,0457 minut längre tog det att laga denna solkyssrätt än vad det tog att koka turbopotatisarna Men den minuten kan jag leva med .

Dagens slut-potatis-kläm:Glömmer du hur man  kokar potatis i turbofart…. stoppa första polisklädda herrn & fråga efter det hemliga receptet ;) IMG_0366[1]IMG_0371[1]

 

 

Leave a Reply