Vinna VS förlora

I väntan på min tur på VC väljer jag magasinet Runner att läsa. Kände att jag helst av allt ville ta en löptur i regnet, men kroppen säger Nej just nu, så det gäller att kompromissa ibland. Vänder några blad och möts av ett härligt leende som tillhör en mycket fin vän.Värmde genast gott i Cissihjärtat. Fina minnen dök upp. Den underbara människan har verkligen berört och lämnat avtryck. Blicken lämnade ett kort ögonblick leendet och fick syn på rubriken: ”Anders Gyhlenius förlorade kampen”. Jag blev genast smått irriterad eller rent utav sagt lite förbannad om jag ska vara helt ärlig. Under ett par års tid då jag haft mina insamlingar till Cancerfonden har jag fått kontakt med många underbara människor som har blivit drabbade och hört deras historier. Automatiskt uppmärksammar man då också texter och rubriker som handlar om just sjukdomen och människorna som drabbas. Jag är faktiskt trött på att massmedia så ofta använder starka ord som förlorade/vann i detta sammanhang. Vad är det för ord att använda ? ”Han förlorade kampen….hon vann kampen mot sjukdomen”. 

Jag vet bara att Anders gav den förbaskade sjukdomen en stor fet käftsmäll då han visade att han minsann levde bra mycket längre än vad läkare och sjukvård trodde han skulle göra. Han gjorde det inte hur som helst heller utan kämpade sjukt hårt och ihärdigt med ett stort leende trots hemsk smärta. En Svensk Klassiker och en massa andra stora lopp fixade han. Det är inte ens en självklarhet för en frisk vältränad människa. Säger bara : Respekt!

Bara för att en drabbad person ”vinner” kampen betyder det inte att den personen kämpade mer än en person som ”förlorade”  kampen. Vissa människor får bara turen att få överleva och leva längre på jorden bland sina älsklingar….än andra . 

FullSizeRender[1]

3 Comments

 1. Ewa Svensson
  27 mars, 2015

  Fint skrivet Cecilia :)Såg programmen som Ni var med i :) Har själv förlort 2 st vänner i cancer på kort tid <3 Min önskan är att det forskades mer kring maten (viss mat) som jag tror kan vara en bov. Ha en skön fredagskväll //Kram Ewa

  Reply
  • Cecilia Massi
   27 mars, 2015

   Tack Ewa . Beklagar hjärtligen <3 Tror definitivt också att maten är en stor bov bland andra faktorer. Kram

   Reply
 2. Karin Gyhlenius
  28 mars, 2015

  Hej Cissi
  Tack för dom kloka o fina orden!
  Anders var sannerligen en kämpe o entusiast som alltid valde att se det positiva o vackra med livet. För honom var det aldrig en fråga om att vinna eller förlora utan om att leva livet fullt ut. ❤️

  Reply

Leave a Reply