Fuck Cancer får en syster

Posted by on Sep 22, 2014 in Fuck Cancer, Konst | 3 Comments

Många började fråga mig redan förra året om jag kommer att måla en ny tavla i år. Jag har inte kunnat svara på det för jag har inte vetat. När jag målade tavlan Fuck Cancer exploderade alla känslor som fanns inom mig ut på duken.  Tankar & funderingar har snurrat runt i mitt huvud: Kan nr 2 någonsin bli lika bra? Kommer det finnas ett tillräckligt stort intresse? Hur ska den se ut? Vem skulle vilja ha den?

I år  har många frågat samma sak. ”Kommer du att måla en ny Fuck Cancer-tavla detta år?” I år har jag INTE samma känsla för detta ämne. Nej, känslan har snarare tiodubblats, MINST, inför detta livsviktiga känsliga ämne. Ännu fler omkring mig;bekanta,nära & kära, har drabbats och kämpar dagligen för att överleva och få chansen att få leva så länge som möjligt. Vid två tillfällen,väldigt korta perioder/ögonblick i mitt liv, trodde jag att jag själv hade drabbats av denna hemska sjukdom. Under de ”ögonblicken” kändes det som om hela livet rann igenom en. Min första panik-känsla var: MINA BARN??? Jag hade tur .Jag  var & är frisk. Lyckan över att veta att man är frisk…jaaani….den är så fantastisk. Något man annars tar för givet att vara.

JA, jag kommer att måla en ny tavla och den kommer jag att auktionera ut den 1:a oktober. Pengarna går oavkortat till cancerforskningen.Blir den lika bra? Det vet jag inte. Det får du avgöra. Jag vet bara att jag har tre underbara barn. Alla ser olika ut. Alla tre är helt olika , men alla är mina guldkorn och minst lika bra men på olika sätt. Jag kallar heller aldrig mina barn för nr 1,2 och 3. Alla har en delad förstaplats i mitt lilla mamma-hjärta.

Konst kan man älska eller hata. Det viktigaste med det jag målar är att det ska medla en känsla. Har jag lyckats fånga din uppmärksamhet med mina färger & penseldrag en kort stund är jag mer än nöjd. Känsla & känner inför detta livsviktiga ämne gör jag. Vad sen tavlan inbringar i kronor spelar självklart en jättestor roll, men även om den bara inbringar 300 kr så är det 300 kr i plus till cancerforskningen.

Jag lärde mig mycket när jag var på Cancergalan förra året. De ord jag minns starkast var :”Beskedet cancer innebär ej automatiskt döden längre. Tack vare forskning så klarar många sig och kan fortsätta leva ett bra liv”. Kan då jag som frisk men ändå drabbad medmänniska göra en liten insats tillsammans med er alla så gör jag det. För det finns inget att förlora. Bara att vinna <3

bild[1]

 

3 Comments

 1. aftma
  22 september, 2014

  Alltså jag blir tårögd av detta du skriver. Och det om barnen det är så sant, att älska och vara rättvis mot alla. Önskar du känner hur mycket vi alla älskar dig för det du gör, trots att en del av oss inte känner dig så känns det som att vara din vän. ♥♥

  Reply
  • Cecilia Massi
   22 september, 2014

   Nu gör du mig tårögd fina vännen. Tusen tack för dina varma ord. Älskar tillbaka <3

   Reply
 2. Jonny Birgersson
  24 oktober, 2014

  Hej Cecilia! Hoppas att allt är bra med dig. Jag skulle vilja beställa en fotoutgåva av Fight Cancer. Det har varit mycket på sistone och jag har glömt av detta – sorry!

  Min address: Jonny Birgersson, Fågelsången 6, 790 20 Grycksbo.

  Vilket konto vill du ha in pengarna på?

  Måste naturligtvis passa på och berömma dig för den fantastiskt fina insatsen du gör – du är en jättefin tjej och människa!

  Trevlig Helg och sköt om dig!

  Reply

Leave a Reply