Nya Broloppets vinnare : Emma & Ulrika

Nu på lördag den 20/9 går Nya Broloppet i Motala. Jag har tillsammans med Nya Broloppet auktionerat ut 2 platser till Nya Broloppet där pengarna oavkortat har gått till Cancerfonden. Vinnarna på  budgivningen är 2 Motalatjejer: Emma Andersson samt Ulrika Danielsson. Nedan följer en kort presentation där vi får lära känna dem & deras tankar inför loppet. Det kommer även en fortsättning där vi får höra deras upplevelse av loppet.

Till en början när jag intervjuade dem tänkte jag: Här har jag 2 helt olika tjejer. Men ju längre tid som gick i intervjun hittade jag många likheter. Det är två underbara tjejer som utstrålar positivism,glädje,envishet och en stor dos av stark vilja. Girlpower! Underbart!

IMG_4319Namn:   Emma Andersson

Ålder:     27 år

Familj:   Sambo

Arbete:   Servitris på Levins Matsalar i Motala

*******************************************************

Kort träningshistorik: Emma har sysslat med ridning sedan fem års ålder. Idag rider hon 1-2 hästar/dag ca 6 dagar i veckan. I snitt rider hon ca 45 min/häst.”Det är en sport där man får & måste använda hela kroppen”,säger Emma. Det krävs att man har en stark  bål & starka lår för att sitta riktigt och bra. En viss kondition krävs självklart också för att orka med. Emma får mycket av sin vardagsmotion även på jobbet där hon går hela dagarna. Fram & tillbaka samt upp & ner för en massa trappor.

Emmas sprang nyligen Midnattsloppet 2014. Där var det bara uppförsbackar, enligt Emma. Hon sprang uppför varje backe & hade lätt kunnat fortsätta springa efter milen. Hon klarade midnattsloppet på 58.20 min. Riktigt bra för en tjej som aldrig löptränar !Vissa människor är verkligen skapta för löpning.

Emma Sprang Broloppet förra året. 5 km . Då var hon jätteförkyld men vägrade ge sig. 28 minuter tog det då. ”Målet med Nya Broloppet på lördag är att springa det under timmen. Det går! Dessutom är det mycket roligare när pengarna går till någon bra välgörenhet”.

Framtida träningsmål: Att fortsätta träna . Mer träning med bl.a pass på gymmet. ” Det är kul”. Vid frågan om vad som hindrar henne svarar Emma: ”Tiden samt självdisciplinen”.

Beskriv dig själv med 3 ord: Envis,positiv & Nyfiken

Ett tips till andra inför ett löparlopp: ” Spring bara!”

Vem kommer först av mig dig eller Ulrika?  ” Jag kommer först ”  :)

IMG_4320Namn:   Ulrika Danielsson

Ålder:     40 år

Familj:    Man + 3 barn

Arbete:    Förskollärare

****************************************************

Träningshistorik: Har tränat hela livet men mer sista tiden. Tränar i snitt 3-4 ggr/vecka. Då är det blandad träning. Både på gymmet men även utomhus som tex löpning. Cyklingen är helt nytt. Ulrika har precis klarat av Halvklassikern. Den sista grenen var Vansbrosimningen. ”Svårast var att ta på sig våtdräkten.Jag cyklade även hela Vätternrundan i år. Löpningen har kommit mer på senare år. Det är så roligt! Det är en obeskrivlig känsla i målgång. Att göra en klassiker är så bra för man håller igång hela året & det är så skönt att växla mellan olika grenar. Att göra det tillsammans med en kompis blir extra roligt”.

Ulrika sprang Broloppet förra året. Fem km. ”Det kändes då lite för kort. En mil blir bättre & jag ser  Nya Broloppet som ett perfekt träninglopp inför Lidingös 1,5 mil. Att pengarna går till Cancerfonden känns ju självklart extra bra”.

Framtida träningsmål: ”Jag kommer att springa 1,5 mil med kompisen Lotta som ska avsluta sin Halvklassiker med.” Vem vet : Det kanske blir en ny Halvklassiker och sen kanske En Svensk Klassiker.Vem vet?:) ”

Beskriv dig själv med 3 ord: ”Envis, social & tävlingsmänniska”.

Ett tips till andra inför ett lopp: ”Gå ut långsamt och öka sen”

Vem vinner av oss tre?  ”Emma kommer först & sen delar jag en andraplats med dig”

*****************************************************

Självklart kommer det en uppföljning om hur det har gått för tjejerna inklusive mig själv. Det ska bli riktigt skoj att springa Nya Broloppet i Motala och jag vet dessutom att medaljen är fin och den kommer att sitta som en smäck runt halsen. Jag kommer att njuta i ett lagom bra tempo för att hinna njuta av upplevelsen. Jag gillar ju inte blodsmak i munnen & att ligga på maxpuls är jag ju för gammal för känns det som ;)

Jag,Ulrika samt Emma kommer att starta tillsammans med över 1000 andra deltagare. Jag är riktigt sugen på ett lopp nu & dessutom är Nya Broloppet,som Ulrika sade,ett perfekt träningslopp inför Lidingöloppet helgen efter.

Jag önskar Ulrika samt Emma ett jättestort Lycka till ! Kom gärna och heja på oss ! Det ger en extra adrenalinkick och merfart :) Sist men verkligen inte minst: ETT STORT TACK till Nya Broloppet som sponsrar samt visar engagemang för en livsviktig sak <3

http://cm.dgli.se/nya_broloppet/

bild[1]

IMG_4323

 

 

Leave a Reply