Engelsmannen i rullstol & turisterna

Posted by on Jul 30, 2014 in Okategoriserade | No Comments

Igår åkte jag & min dotter iväg för att bada gott  ute i det fina vädret. Jag styrde bilen mot ett mysigt litet badställe där jag visste att man kunde få njuta av  sanden,luften sjön, och varandra utan trängsel . En liten guldkant av Varamonbadet som många Motalabor måste ha missat. Jag parkerade en bit bort från sjön  vid en skogsglänta. Mittemot fanns det flera söta sommarstugor. När vi stiger ut från bilen hör jag någon lite upprört ropa på engelska. ”You cannot park there! My guests will park there soon!”  Jag försökte lite snopet lista ut varifrån ljudet kom. En engelsman här ute i lilla bushen?? Efter ett litet ögonblick såg jag en man sitta i skuggan , framför sitt lilla sommarhus, i sin rullstol.  Han såg inte alls ut som en engelsman så jag chansade & svarade högt & tydligt med den vackraste stämma jag kunde få fram på ren svenska : ” Men se där! Äger du denna skogsglänta? Vill du att jag ska hoppa in i bilen och parkera 20 meter bort?” Han blev ställd. Satt tyst i  en halv minut. Han stammade sen fram med en mer nedtonad stämma på svenska att hans gäster skulle parkera där sen. Det var ju inget nytt eftersom han redan hade sagt det på engelska. Jag frågade då exakt samma sak igen med samma lugna  stämma: Vill du att jag flyttar på bilen och parkerar  20 meter bort? ” Han viftade lite på armarna , kliade sig på huvudet. Förmodligen besvärad över att vara så besvärlig & ängslig och svarade: ”Äh , stå där då!! ” ” Tack  det tänker jag göra, svarade jag tydligt med ett stort leende & gick därifrån med min dotter mot strandremsan.  Jag viskade sen till min dotter: ”Stackars man som behöver vara så bitter. Han kan inte ha haft det lätt”. Min dotter viskade tillbaka: ” Slår vad om att han inte kommer få några gäster idag”.

bild[7]

 

 

Leave a Reply