Änglarna finns ute i spåren :)

Posted by on Jan 28, 2014 in Lopp, Träning, Vardag | No Comments

Vaknade  med tuppen. Jobb i salongen på morgonen. Fixade sen en liten picnic.(När energin är slut blir Cissi slut. )Idag var det längdskidor på schemat. Man måste passa på så länge vi har turen att ha snö. SYA blev det självklara valet. Blåsigt & halvstormigt var det.Nycklarna fick stanna i stängd ficka idag & att snyta sig mitt i en runda är bara för amatörer har jag förstått nu. En av Sya-herrarna tyckte att jag skulle vindsnyta mig hädanefter.Gör ni det med? Så idag har jag lärt mig vindsnytning. Grejen är bara den att man bör göra det åt rätt håll med tanke på vind & blåst. Sen så behöver man inte ta i så pass mycket med hela kroppen så man trillar. Efter 1,5 mil kände jag dock att jag fixade det.Efter 2,2 mil var jag ett proffs!

Idag fick jag härliga kommentarer därute. Började med att ”Ipad-mannen” ropade: ”Se där. Filmstjärnan är här idag!” (Ipaden var framme idag med).

En annnan man sa: ”Du imponerade mig enormt i En Svensk Klassiker. Vilken teknik du hade med tanke på hur lite du hade åkt innan!”Jag växte genast 10 cm kände jag. Sen tänkte jag: Hur i helsike hann han se det på några sekunder? Men den tanken höll jag för mig själv:) 

En annan herre sa: ”Vet du vad Anton Berg är?” Frågar du en som älskar choklad,svarade jag.” ” Bra”, sa han & fortsatte: ”Du är som Anton Bergs läckra chokladpralin här ute i spåren”. Haha…se där! Jag växte genast 10 cm till!Skidåkare måste älska snoriga osminkade kvinnor:) 

Fick kämpa  den första milen.Förutom att det var blåsigt som bara den så var det väldigt bakhalt.Det var mest 50-plussare som åkte idag.Vilken teknik de har. Förutom att  utsikten var fin  så hann jag spana in deras teknik. Grym teknik! Försökte åka lika snyggt . Kändes som jag gjorde det till min sköna musik, men i själva verket var jag säkerligen lika klumpig som en elefant.

En trevlig herre åkte förbi mig & hade tydligen sett hur jag kämpade uppåt för backarna med. Han åkte snyggt & kaxigt förbi & sade med ett trevligt leende:”Behöver du hjälp med fästet?” Oj tänkte jag. Gud har skickat en skidåkande ängel till mig. ”Ja hemskt gärna om det inte är ett besvär”. ”Häng på så fixar jag det……ska ändå fixa mina!” 28 jan Holge

Snabbt & smidigt blev mina skidor genast bättre. Borde fixa en egen liten ”vall-låda” .Eller inte:)28 jan Holge 2

Min nya skid-vän Holge! Kan ni tänka er? 33 Vasalopp & en massa SM i olika sporter. Det ni!!28 jan SyaNågra tips & råd efter dagen:

  • Satsa på skidteknik-ej skit-teknik
  • Lär dig vindsnyta dig.Ordet lagom blir perfekt i detta sammanhang! Kolla så ingen är bakom först!
  • Satsa på en bra teknik samt hållning. Fixar du det kommer farten automatiskt.
  • Ladda med energi innan din energi tar helt slut! Drick!Idag hade jag kärring-godis med mig: valnötter samt russin. Mumsigt därute!
  • Efter varje uppförsbacke kommer en nedförsbacke(förr eller senare).
  • När spåren svänger  nedåt & helt plötsligt delar sig:se till att ha stabilitet & håll kvar ena skidan i ett spår medans du försöker hitta tillbaka med den andra skidan. 
  • Respektera nedförsbackarna & spåren men visa ALDRIG din rädsla. Den tar dig då!Direkt! Skulle du mot all förmodan råka göra det & ramla….res på dig snabbt, skaka av dig snön lite snyggt & tänk: Det som inte tar kål på dig härdar dig.
  • Skulle du trilla & det kommer nån snabbt bakom….(Har du sett hur pistolnissar i actionfilmer rullar sig på marken innan de tar sikte?)rulla dig bort från spåret snabbt!

Som sagt: en helt underbar eftermiddag i Sya! :)

 

 

Leave a Reply