Jag hittade nålen i höstacken idag :)

Posted by on Jan 25, 2014 in En svensk klassiker, Lopp, Träning | 2 Comments

Ujuj…vilken dag igen! Började med att min väninna messade mig 05.54 för att kolla läget typ.Där rök min sovmorgon.Tog på mina skidkläder. Ett par tre ärenden på stan.En snabb & effektiv morgon på stan så fort butikerna öppnade.Kom in till Kicks färglös & kom ut med knallröda läppar :) Fick ett fint paket därifrån med sånt tejer gillar. Kändes nästan som att vinna på triss…hur det nu känns:) Sen var det Sya som gällde idag. Mina skidor var nybehandlade men fästet var urkasst. Frågade en herre ute på Sya om det fanns någon möjlighet att få hjälp. Han sprang för att kolla med de andra herrarna. Hursomhelst ….en lång man som hette Magnus var så snäll & tog tag i skidorna direkt. Tog fram sin vallburk o jobbade på en stund.Fick absolut inte betala något så jag tackade så hemskt mycket för hjälpen. Gjorde mig redo för skidspåren & ser att en man i 50-årsåldern kommer springande mot mig med sin Ipad & ett stort leende.”Har vi en TV-kändis på besök”? ”Får jag ta en bild & filma dig lite?” ( My god …jag tyckte jag såg ut som sju svåra år & tänkte att det var tur att jag var på Kicks precis innan. Läpparna var i allafall pigga & fina:))Så tacksam han var för det underhållande programmet & det är så underbart att alla som pratar om programmet En Svensk Klassiker alltid frågar hur det är med fina Anders Gyhlenius. Jag svarar ärligt att han fortfarande är  helt underbart positiv & en riktig kämpe som kämpar hårt var dag som går .<3 

Spåren var helt underbara! Sya är verkligen kanon. Solen sken & allt var perfekt. Idag var det inte mörkret som jagade mig utan snarare hungern efter en mil. Tyckte jag var nöjd så jag tog mig till bilen. Men kom inte in. Bilnycklarna var helt borta. Frågade Sya-männen om de hade hittat något.Nix. De stackarna började engagera sig . Ett par stycken åkte för att leta.Men det var verkligen som att leta efter en nål i en höstack. Jag hade ju åkt överallt! Tog mig en runda till. Vet att jag hade stannat för att snyta mig på ett ställe & hade även ramlat på två ställen. Men de ställena var verkligen inte på samma ställe. Det var bara att ta en stor runda till på 6 km. Tur jag gjorde det. En ung kille ramlade & skadade sig .Stannade & hjälpte honom. Hann tänka en hel del under den rundan. Tänkte bl.a att det skulle vara helt underbart att ha skidorna  som ett färdmedel till jobbet var dag.Underbart skönt ju ..haha!

När det var ca 200 meter kvar hittade jag mina nycklar.De låg lite utanför spåren där jag hade ramlat tidigare.Det kändes verkligen som om det var någon långt däruppe som tyckte att jag behövde röra på rumpan 7 km till. Jag var så glad att ha hittat nålen/nyckeln i höstacken & att jag fick de där extra kilometerna.De gör mig bara gott, men enda grejen är att de kanske gör att jag går som ett kylskåp imorgon när jag har min första Vernissage. Men det kan jag leva med & nu vet ni ju varför ;)

25 jan konversation

Efteråt tänkte jag: Varför är det någon mening att skriva 05.54 om man tror att den andra personen inte hör? Haha….kom med en bättre ursäkt nästa gång Kersti perlé:)25 jan Magnus valla

Alla kvinnor & män borde ha en sån ”Magnus” om man nu inte är en  Magnus förstås:)25 jan skidorUnderbar & solig skid-dag. Vasalopps-klistermärkena lyste så fint såå:)Likaså mina röda läppar!25 jan mål syaMål<3 Tankarna tog mig till förra årets Vasalopp. Kom ihåg känslan när man kom i mål. Den var fin den. Ser fram emot att komma i mål igen den 9/2 i Norberg.Nycklarna får jag sy fast i byxan för jag lär inte kunna åka 6 mil extra för att leta efter dem igen:)

 

 

2 Comments

 1. Jonny Birgersson
  25 januari, 2014

  Hej Cecilia ! Kul att du hittade nycklarna, och att du ser det positiva i att få 7 extra kilometer skidåkning. Hoppas bara att det inte var kallt ute så du fick frysa.

  Jag gjorde en liknande grej själv för några år sen. Jag jobbade på Telias kontor i Falun och skulle ta en löprunda därifrån innan jag åkte hem. När jag sprungit min runda på 7 km och kommit tillbaka till kontoret saknades mitt passerkort som låg i höger ficka (hade glömt att dra igen dragkedjan). Det var 12 minusgrader, och jag hade ingen telefon eller några pengar och dessutom hade det börjat mörkna. Det fanns bara ett alternativ nämligen att springa ett varv till och hoppas att man skulle hitta kortet. Nästan längst bort från kontoret på en cykelbana låg det och glänste… Glad för att ha hittat vad jag sökte fullbordade jag varv 2 med ett leende på läpparna.

  Mvh Jonny Birgersson

  Reply
 2. Cecilia Massi
  25 januari, 2014

  Fördelen med skidåkning är att den håller en varm Jonny.:) Hade också ett leende på läpparna hela rundan för jag visste att jag skulle hitta dem….någonstans!

  Reply

Leave a Reply