Planera julbordsätandet i förväg?

Posted by on Dec 3, 2013 in Mat | No Comments

Läste precis en  känd persons inlägg om julbordsmat & planering om vad man ska äta där i förväg & fundera noga på:Vad klarar jag mig utan? Vad är jul för mig? Tipset var framförallt att se till att bli mätt på proteiner & grönsaker för att inte frossa i  dessertbordet. Shit alltså! Nästan skrämmande. En visserligen fin förebild med gott syfte, men hallååå vart är det hela på väg? Hur många julbord går vi på per år? Ett? Två? Ska man planera i förväg vad man ska äta?Varför går man på julbord överhuvudtaget?  Det är den här sjuka fixeringen kring mat som får folk att gå upp i vikt! Ju mer de tänker på att INTE tänka på chokladpuddingen så kommer de automatiskt att styra blicken mot puddingen att tänka på hur fint den smälter i munnen.Just för att de ”inte får”. Meningen med Julbord är väl att njuta av mysigt sällskap till underbara juldofter samt julsmaker.Rätta mig om jag har missuppfattat det hela.Det kanske bara är en tredjedel som är gott överhuvudtaget, men inte f-n planerar jag vad jag ska äta i förväg! Själv äter jag nästan alltid mindre än vanligt när jag går på julbord p.g.a att mixen av allt blir lite för mäktigt.Men för mig är det pricken över i:t att runda av genom att smaka på den goda osten & kexen samt den mjuka ostkakan.Jag tror att det är den här sjuka fixeringen kring mat som gör att vi går upp i vikt.Sysselsätter vi oss med att göra & tänka på roliga saker som vi trivs med samt gå ut & röra på rumpan så lär vi inte gå upp i vikt av att gå på ett eller max två julbord!

Vill du fokusera på proteiner & grönsaker i förväg så tipsar jag dig att åka & köpa en kycklingsallad istället. Njut av den framför något julprogram på TV. Du får säkert julkänsla & slipper plågas+ frestas.Du klarar dig nog fint utan julmat & vänner!Tänk så nyttig & smal  du dessutom kommer att känna dig medans alla vänner skålar med sina kalorifyllda vinglas & glufsar i sig den hemska chokladpuddingen som smälter i gommen. Själv tänker jag falla offer för det jag känner för om några dagar.Tänker tillåta alla mina sinnen njuta av julens fina färger & smaker.

Hipp_julbord_slider_1

(Bild tagen från HIPP restaurant & bar)

Leave a Reply