Vi har det så jäkla bra!

Posted by on Nov 29, 2013 in Vardag | No Comments

Vi har det så jäkla bra! De färska rapporterna från Syrien är hjärtskärande. Mitt i en intervju med barn från Syrien får vi se en granat som  exploderar.Det kunde ha varit jag eller ännu värre: mina små guldkorn. Det känns så nära men ändå så långt bort!Mina föräldrar kom hit när Sverige behövde arbetskraft för ca 50 år sedan.Jag är född här.Har alltid velat åka till Syrien för att få se det land mina föräldrar vuxit upp i, men inser idag att det kanske aldrig blir av. 11000 barn har dött under två års tid.Det som händer där idag är rent utav sagt förjävligt!Omänskligt! Mardrömmarnas värsta mardröm!Det värsta är att det är människor som gör det här mot andra människor.Oskyldiga människor drabbas.Barnarbete…prostitution…kidnappning….livslångt trauma…..förjävligt!!!

Jag är glad att mina föräldrar var äventyrliga &  tuffa som vågade  lämna sin då trygga tillvaro för att komma till detta avlånga land.Hade de inte gjort det hade jag troligtvis inte suttit & käkat godsaker med benen uppdragna  i min mjuka goa soffa intill den mysiga knastrande braskaminen. Jaani….milt sagt förjävligt!

Syrien

Foto: Niclas Hammarström

Leave a Reply