Rädd om eller rädd för?

Posted by on Nov 17, 2013 in Vardag | 4 Comments

Vad mycket vi tar för givet här i livet. Människor,saker och t.o.m hela livet. Inget är för givet!Allt är till låns.Inte förrän det händer någon man håller riktigt kär något eller kanske t.o.m en själv så förstår  man att livet  är så skört,likt en tunn sytråd.Man kan inte gå omkring och tänka på den sköra tråden jämt och ständigt, men däremot kan man försöka ta tillvara på allt det fina,värdefulla och allt det underbara vi har omkring oss.Vi får heller inte glömma att leva fullt ut.Hur gör man det? Jo…känn efter vad du verkligen vill göra,sen gör man allt man förmår för att kunna göra det.Vad känner jag? Vad vill jag i just denna stund? Vet jag vad jag vill  imorgon och  i övermorgon?Vad kan gå galet om jag gör det? Är det något katastrofalt? Om inte….gör det!

Var hellre rädd om än rädd  för. De där liven,sakerna,stunderna i livet som man inte vill vara utan, de ska man vara rädd om.Den dagen,om tusen år, då det är dags att kasta in handduken då vill åtminstone jag känna:”Wow,jag testade verkligen!” Hellre det än: ”F-n….varför gjorde jag inte det för?” Det många människor kallar för misslyckanden väljer jag att kalla för erfarenheter.Det är just alla erfarenheter i livet som formar en till den man är och den man vill och föredrar att vara. Så våga vara er själva gott folk & våga följ hjärtat.Se till att övertala huvudet också, så blir det betydligt enklare och roligare.

Måste avsluta detta inlägg med följande:För ett par veckor sedan frågade en präst brudparet som stod vid altaret: -Vilket är viktigast? Tron eller kärleken? Brudparet som befann sig i kyrkan tänkte att prästen säkerligen ville ha svaret tron eftersom han var präst och de befann sig i Guds hus och svarade därför:-Tron.-Fel!Kärleken är störst, sa prästen :) Snacka om att det stackars kärleksfulla brudparet kände sig dumma.

Tro på er själva med stor kärlek till allt ni gör<3

bild (22)

 

 

 

4 Comments

 1. Johan Lundberg
  17 november, 2013

  Mycket kloka ord och tankar. Men för många är det tyvärr lättare att säga (tänka) än att verkligen genomföra.

  Reply
  • Cecilia Massi
   17 november, 2013

   Jag tror att vi alla skulle må så mycket bättre om vi först vågade tänka,säga för att sen genomföra.Men självklart har du rätt!

   Reply
 2. Jonny Birgersson
  18 november, 2013

  Hej Cecilia! Tack för dina fina tankar rörande vår vardag. Du är jättebra på att beskriva sådant runt omkring oss, som vi ofta inte hinner reflektera över pga dagens höga levnadstempo. Jag har berömt dig för detta tidigare och nu gör jag det igen! Det är alltid roligt att läsa din fina blogg! Ha en bra dag! Kram

  Reply
  • Cecilia Massi
   18 november, 2013

   Tack så mycket för dina fina ord Jonny! Ha det bra du med:)

   Reply

Leave a Reply