Manligt VS kvinnligt !

Posted by on Nov 9, 2013 in Skönhet & Hälsa, Vardag | 2 Comments

Lär mig något nytt varje dag! Min sista kund idag njöt av sina behandlingar samtidigt som HAN kände sig väldigt generad över att få naglarna putsade med en lermask på ansiktet &  dessutom ett snyggt vitt hårband på huvudet. Jag tror nog att jag lyckades få honom att känna sig bekväm trots allt.Förmodligen för att vi kunde skratta åt det hela tillsammans och helt öppet. Nu är jag ju väldigt van vid sådana vyer,eftersom jag jobbar med det dagligen, men hoppar jag ut från min hudterapeutroll & kropp så var det en syn för gudarna.Ett härligt instagram-moment, helt klart:) Jag påminde honom om att jag värnar om min tystnadsplikt men att jag säkerligen inte kunde låta bli att skriva om det här på bloggen.Självklart inget namn och ingen bild! Jag måste ju än en gång säga att det för mig är väldigt manligt att våga ta hand om sitt yttre och att våga njuta av det.Vem gillar inte det?? Den för kunden pinsamma känslan gick nog över rätt fort när han fick höra min åsikt om saken.

När man putsar naglar på en kund så kan det verkligen bli diskussioner om himmel och jord. Jag vet inte hur det gick till egentligen, men det slutade helt plötsligt med en diskussion om min ”ledsna” blandare. En mycket viljestark kund hamnade helt plötsligt i  min verktygslåda i jakt efter en insektsnyckel. ” Och vad i himmels namn är det?” Hursomhelst så äger jag visst en:) Men för att hitta den så behövde han klättra över alla mina sopsäckar med trädgårds-skräp i garaget  så nu blev det helt plötsligt min tur att få dö av pinsamhet.Jag lyckades överleva den skammen och sen tog det typ bara en minut så var blandaren glad igen.Jag  som hade tänkt fixa en ny blandare alldeles själv.Jag är en sån där ”kan-själv-typ” och ber gärna  inte om hjälp,vilket jag inte gjorde nu heller. Det som behövdes var tydligen bara ett stort hjärta,rätta händer,en insektsnyckel & att behöva ”klättra över”lite pinsamhet först.

bild (15)

En mirakelnyckel ju;)

bild (17)

”Menar du att man bara kan skruva sådär?” Hmmm……Jag är nog rätt bra på mycket  men förmodligen bäst på att ställa pinsamma & dumma frågor, men å andra sidan som jag brukar säga till mina elever: det finns inga dumma frågor.

Glad blandare & glad lördag på er alla fina blogg-läsare!

2 Comments

 1. Hans
  28 januari, 2014

  Hej Cecilia, har inte sett din blogg tidigare men har agnat (engelsk tangentbord) min arbetsdag :) at att kolla din blogg, jattekul och givande lasning. Varfor jag lamnar en kommentar har ar da jag tycker det ar lite smakul nar folk anvander begreppet insektsnyckel for detta verktyg, man kan ju sjalvklart tycka att verktyget i vissa stunder kan se ut som en insekt…men det ratta namnet ar INSEXNYCKEL, insex beroende pa ”sex kanter invandigt i en skruv…”. Hoppas allt bra med dig, du stralar positivism, och hoppas ocksa dina nackproblem inte ar for besvarliga langre. Lycka till med Engelbrektsloppet, har sjalv akt ett par ggr och gillar det battre an Vasaloppet, lite fler backar och inte sa himla trangt som Vasaloppet.
  / Hans

  Reply
  • Cecilia Massi
   28 januari, 2014

   Hej Hans! Fick mig ett gott skratt nu. Då måste jag ha hört fel eller också hörde jag vad jag tyckte att jag såg.Påminde om en insekt. Nu lärde du mig något nytt:)Jag mår fint. Betydligt bättre. Kul att du har åkt Engelbrektsloppet. Får helt enkelt tänka att det kommer en nedförsbacke efter varje uppförsbacke! Ha det så gott du med & tack för att du kikar in !
   / Cecilia

   Reply

Leave a Reply