Anders Gyhlenius diktsamling auktioneras ut till förmån för Cancerforskningen

Posted by on Okt 18, 2013 in En svensk klassiker | One Comment

Anders Gyhlenius

”Mitt liv är annorlunda nu mot förr
döden finns där och väntar vid min dörr
Jag vet inte alls när han knackar och stiger på
jag vet inte alls när han vill att jag med honom skall gå
Jag hoppas han vill ge mig lite mer tid med de mina
men följer hellre med honom om mitt liv blir en pina.

Döden, döden, jag ser dig som en vän
men hoppas och ber ”ta mig inte än”
Jag vill ha mer tid med vänner, släkt och fru
jag älskar fortfarande att leva, det vet du ju
Jag badar i känslor var dag, varje ögonblick
mer ofta än förr, blir det lilla en kick…”

Detta är endast en av många dikter som underbara Anders Gyhlenius har skrivit.Dikterna är fulla av känslor,styrka,önskan,kärlek,hopp & en otroligt  stark vilja.Man kan inte undgå att bli berörd av Anders & hans ord.Skriftliga eller sagda….du berörs helt enkelt.Anders:en förebild för sporten, men också för mänskligheten.Mitt i allt elände som vi vet att han lever i så finns det så mycket kärlek,värme & lycka.Han säger att han får så mycket kärlek från alla i sin omgivning men pratar sällan om all den kärlek som han sprider till & bland sin omgivning.Helt plötsligt kan han ringa & fråga hur jag mår. Hur JAG mår.Jag är urkass på att ringa & det har Anders redan upptäckt .(Min mamma får jag ”skäll” av varje gång jag ringer, eftersom jag gör det så sällan.Blir dock förlåten efter två sekunder eftersom de vet att jag älskar dem  ändå). För några dagar sedan när jag kände för att ringa Anders så var det första han sa: Och varför ringer du?Vad vill du? Haha.

Älskar hans humor!Men också hans djuphet.Pratar så öppet om det som händer honom.Han gör det så enkelt & på ett så naturligt sätt.Och jag verkligen beundrar honom för det.Det är en styrka!Även när han är ledsen & fäller tårar så är det en styrka :att våga visa sina känslor. Nu är Anders i Maldiverna & njuter av värmen med sin Vackra Karin.Jag frågade honom om det var ok att auktionera ut hans diktsamling som jag vet håller på att bearbetas för tryckning.(Vet att han vill att den i framtiden ska få komma ut i sjukhus).Så fort den blir klar har jag blivit lovad att få ett ex signerat,så vinnaren, dvs högsta budgivaren på min FB-sida & blogg får ta hand om den & njuta av det skrivna<3  ALLA pengar går oavkortat till Cancerforskningen. Jag uppdaterar dagligen  förändringar på auktionsinsamlingen till Cancerforskningen på min FB-sida: Cecilia Massi. Budgivningsstopp den 25/10!

Tack Anders Gyhlenius för att du vill dela med dig av dina tankar & känslor <3

1 Comment

 1. Jan Seljemo
  15 november, 2017

  Hej,

  Anders Gyhlenius var en nära vän till mig. Jag har massor av minnen från de ca 40 år som vi var kompisar. Av en händelse såg jag att du skrev om Anders och hans dikter. Min fråga är, vet du var jag kan löpa ett par ex av diktsamlingen?

  Trevlig dag // Janne

  Reply

Leave a Reply