Simma lugnt….crawl-lektion nr 1

Posted by on Okt 12, 2013 in Träning | No Comments

Senaste året har jag tjatat om att jag borde lära mig crawla.Blev trött på mitt eget tjat & har nu äntligen tagit tag i det!Simning & lopp måste ju bli betydligt roligare om man lär sig frisim & förhoppningsvis får mer fart.Men det kommer att ta tid, och tid får helt enkelt finnas för detta:)Skan man lära sig något från grunden så gäller det att ta till professionell hjälp,och att  lära sig rätt från start.Mycket teknik i simning.Andningsteknik men även rörelseteknik.Svårt att bli bra med en taskigt inlärd teknik. Annie…en 20-årig tjej,triathlonist & supergo tjej som verkligen kan sin sak & lär ut på ett väldigt lugnt & pedagogiskt sätt blev min självklara lärare.Tro mig:lugnet behövs när kaoset & sprattlandet blir verklighet i vattnet:)Haha. Idag satsades många minuter till att träna på att andas rätt både i & utanför ytan.Att hitta rytmen helt enkelt!

Några meningar som fastnade från första lektionen:

  • ”Inte lätt att lära en gammal hund att sitta….”Så jag är väl i något mellanstadie antar jag.Inte gammal, ej valp , men snarare ”unghund” som är jäkligt sugen på att lära mig !Och jag tänker lära mig rätt från början.Det får ta tid.Sakta men säkert.
  • Ska jag ha näsklämma? ”Smaksak.Ungefär som att lära sig dricka kaffe med mjölk”.Bättre utan från början”
  • ”Du är inte stor i dig,rätt smal, men du är stor i vattnet”. Big mama med stora rörelser just nu:)Så nu ska jag träna på att bli ”mindre” men självklart med denna kropp förstås.

bild (36)

Hittade dessa tre.Gamla Vansbro-minnen dök upp.Idag blev det orange.Viktigt att få bort håret från ansiktet.Hade linser på mig men det var ingen höjdare i vattnet så de åkte av. Måste även fixa nya simglasögon som sitter ännu bättre.Frågan är vilka?bild (35)

Underbar höstdag!Glad att jag vaknade tidigt.Var tvungen att ta ett kort från bilen!

bild (31)

Höstglöd idag!

bild (34)

Vattnet skönt!Mössa på plats.Dolme mellan benen.Gott humör check.Bara att börja simma lugnt!Inte så bara dock!bild (33)

Lovar att det ser bättre ut i stillbild än IRL .Men vet ni vad? Kan bara bli bättre:)

bild (32)

Självklart belönar jag mig själv!

Läs gärna mer om duktiga Annie.Vilken tur att man har skaffat sig de bästa kontakterna :)

http://www.anniethoren.se/?page_id=2

Leave a Reply