Myspysfredag & extra stora ostbågepåsar…

Posted by on Aug 30, 2013 in Okategoriserade | 4 Comments

Myspysfredag här igen!Så gött!Helg i sikte.Alla ska handla samtidigt denna fredag trots att veckan består av 6 dagar till.De flesta ska käka taco. Sen blir det väl ett gott vin som vanligt.Ska du ha rött eller vitt?Så slänger vi in en ostbåge-påse i varukorgen.Vi tar den stora påsen för den är ju inte mycket dyrare.Går nog åt en del.Lite micro-popcorn med.Tar den med mindre fett vetja!Lite naturgodis kanske?Äh vi skippar det.Vi kör på vanligt godis.Fredagsmys ju!Fredagsmys idag & lördagsgodis & gott imorgon.Sen käkar vi väl upp alla goa & härligt syndiga rester på söndag va?Lika bra att handla lite extra mycket så det blir över en hel del.Mmm…såå mysigt & gott med fredagsmys ikväll.Och helgmys heeela helgen.Och ångesten inför måndagen…en ny vecka…och nya tag.Nya tag…varenda jäkla vecka!!!

Men du…..självklart ska du ha fredagsmys.Lördagsmys.Söndagsmys med!Men mys behöver inte nödvändigtvis bara betyda att äta skräp.Lite här…och lite där….blir en massa just där.Sysselsätt dig med nåt du inte har gjort på länge.Mys med dina barn,gumma eller gubbe extra mycket.Självklart ska vi äta gott med.Att äta är ju en av livets största njutningar.Socialt dessutom.Men när du handlar,handla inte hem allt skräp du hittar.Tänk till lite extra denna fredag.Istället för att lägga en massa pengar på läsk,kex,godis,bullar,chips mm……lägg dem hellre på goda bär, exotiska frukter,nya sorters grönsaker & den där finare köttbiten eller laxbiten som du har tittat på varenda vecka men tyckt ha varit lite väl dyr.Lovar dig att du kan göra en trerätters alla tre dagar i helgen utan att ha ångest på söndagskvällen. Godis är en av mina svaga punkter!När jag väl äter godis,då räcker det inte med en fjuttig bit.Kanske tar & njuter av gött godis EN dag.Inte TRE dagar, men å andra sidan:färska dadlar,nötter,musik,dans,träning & måla tavlor är också godis för mig.Ska vi ta o trotsa den där jäkla godishyllan precis intill  kassan denna fredag??Eller??

Södertälje juli 2013 2 043Out of control?Smått är sött & gott,men kan ibland bli för mycket.Vilken tur att jag bara har en & att det är den sötaste & goaste;) Du ser väl självklart vilken av dem jag menar?:)

 

4 Comments

 1. Elsa
  30 augusti, 2013

  Hej, hej! Jag heter Elsa och är femton år. Brukar kolla på det här programmet en klassiker som du är med i. Jag blir superinspirerad och ska defenitivt göra klassikern någon gång i framtiden. Du är verkligen superduktig! Gillar också och träna, håller på med Handboll och brukar löpträna :) Bra och inspirerande blogg! Kram!

  Reply
  • Elsa
   30 augusti, 2013

   Håller du på att genomföra klassikern detta året också?

   Reply
   • Cecilia Massi
    1 september, 2013

    Jag kanske inte ska avslöja för mycket eftersom programmet sänds för tillfället, men googla gärna så kanske du hittar nåt;)

    Reply
  • Cecilia Massi
   1 september, 2013

   Hej Elsa! Kul att du skriver:)Tycker absolut att du ska prova på en klassiker i framtiden.Duktig du med ju!Du verkar vara igång så det lär inte bli några problem för dig.Vet ej om jag är superduktig,men jag kämpar på…på mitt sätt.Jättestort tack & kram tillbaka!

   Reply

Leave a Reply