Hur är det med balansen?

Posted by on Aug 29, 2013 in Träning | 2 Comments

Bli ”stabilare”med en bra balans; både i livet men även ”balansmässigt”/kroppsligt.Vi behöver en bra balans dagligen oavsett om vi cyklar,åker skidor,rusar upp plötsligt mitt i natten eller om vi råkar halka till i badrummet.Vår balans  blir tyvärr ej bättre med åren även om mycket annat blir det;).Jobba med den! Hur?Jo… mera funktionella program/övningar som sätter fart på så många muskler som möjligt samtidigt.Det behöver vi i vår vardag.Balans & styrka!Glöm inte att variation på övningar är det bästa  för att jobba med nya & många muskler.Fundera en minut över hur många muskler du använder när du t.ex: bär hem tunga kassar efter storhandling,lyfter upp/ner något tungt från hyllan eller bär ditt barn med ena armen & ska böja dig ner för att lyfta upp något mer.Funderat klart?Hur många blev det?När du gör allt detta krävs det både en bra balans & styrka.Inget nytt va?

image012

Nu behöver du ju inte åka ända till Alicante för att träna upp din balans.Börja hemma i badrummet.Stå på ett ben i taget när du borstar tänderna.Blir det för lätt?Blunda samtidigt!Men titta helst när du spottar ut tandkrämen;)image012

Dottern kom precis hem med denna.Läste vad som stod på:” Bra balans av elektrolyter & kolhydrater”.Visserligen….men vidrig dryck enligt mina smaklökar.Käkar hellre en citron & krossar en äkta kokosnöt med hammare & spik.Då får jag ju även träning samt  färsk kokos att tugga på:)

 

2 Comments

 1. Ivan
  29 augusti, 2013

  Håller med dig fullt Cecilia!

  Balans är otroligt viktigt både i livet och kroppen. Det är faktiskt ett av de viktigaste ledord jag försöker leva efter, inte för mycket eller för lite utan så nära optimum som möjligt – i balans….

  Bästa balansövningen är att stå på händer. I princip ALLA kan det men nästan ALLA har glömt bort det på vägen någonstans. Inte jag, minst 30s varje dag! :-)

  Prova att stå på händer om du känner dig pömsig eller okoncetrerad. 20s senare mår du som 200 km/tim….

  Tjipp!

  Reply
  • Cecilia Massi
   2 september, 2013

   Jaadu Ivan.Sist jag skulle slå rekord i att stå på händer bröt jag tummen.Det var visserligen typ 30 år sen;)

   Reply

Leave a Reply