Underbart kvällsdopp!

Posted by on Jul 31, 2013 in Okategoriserade | No Comments

Efter en lång samt stillasittande arbetsdag ville jag inget annat än att ta på löparskorna &  springa några goa km till skön musik i lurarna. Kände dock att det var viktigare att försöka få ut kidsen så de med fick röra på sig lite grann. Säger man inte till dagens tonåringar att de behöver komma ut & få friskluft så kan de tillbringa timmar i sängen och bara chilla. Ibland känner man för att gömma deras datorer samt mobiltelefoner just för att de ska använda sin fantasi mer & komma ut. Ordet leka får man ju inte använda längre , men att bara komma ut mer och hitta på spontana saker.Tror att dagens teknik är en av flera  bovar till att så många barn & ungdomar lider av övervikt. Där anser jag att vi föräldrar bär ett stort ansvar att försöka förebygga det hela i god tid. Detta genom att inspirera till goda vanor gällande både kost & träning. Men det är inte lätt! Speciellt inte när de kommer upp i tonåren. För vi vet ju alla hur starka viljorna blir då. Så det gäller att få in goda vanor väldigt tidigt .Hursomhelst…..lyckades få med tonårsdottern,hennes två tonårskusiner samt grabben helt  frivilligt på en underbar löptur på 3 km i Råssnäs. Fick dock muta dem med en belöning, men inget godis denna gång utan ett underbart svalkande kvällsdopp! Lovely!

image011

Leave a Reply